Privé conflict

Openbaar Bestuur en de particulier. U kunt als particulier en als openbaar bestuur bij ons terecht als u een meningsverschil hebt over bijvoorbeeld een bouwaanvraag, vergunningen of de hoogte van de WOZ m.b.t. uw huis. In plaats van een gerechtelijke procedure of een procedure bij de geschillencommissie kunt ook eerst eens proberen de kwestie via mediation op te lossen.

Familieconflicten kennen we allemaal. Is het niet van dichtbij dan wel van horen zeggen of zien zoals u wellicht het  t.v. programma als ‘het Diner’ wel eens hebt bekeken. Achter deze programma’s zitten veelal mediators die achter de schermen families begeleiden. De familiekwesties die wij begeleiden hebben kleine en grote aanleidingen. Voorwaarde voor dit type mediation is de uitdrukkelijke wens van alle partijen de kwestie op te lossen. De mediator trekt geen partijen over de streep maar kan met het stellen van de juiste vragen wel het gestagneerde gesprek vlot te trekken. Soms is het nodig daarvoor een afzonderlijk gesprek met elk van de partijen te houden, in vaktermen heet dat een ‘caucus’.  In sommige gevallen kan naast mediation ook therapie worden aanbevolen.

Gezinsconflicten gaan vaak over de omgangsregeling na echtscheiding. Soms voorziet het ouderschapsplan niet meer in de behoefte en moet het aangepast. Het Akkoord heeft de afgelopen tien jaar veel ex-partners begeleid als zij de communicatie over de kinderen willen verbeteren zodat ze zelf het ouderschapsplan kunnen aanpassen. Om het gesprek van de kinderen met vader en moeder te stimuleren heeft Het Akkoord tezamen met Praktijk Parachute de training DOORSTART gemaakt. Deze wordt vanaf januari 2013 gegeven.

 


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.