Cupcakes voor Villa Pinedo

Cupcakes voor Villa Pinedo

Category : Nieuws

Zaterdag 5 januari jl. stond in de Leeuwarder Courant een mooie foto van twee meiden die cupcakes bakten voor het goede doel: Villa Pinedo. Een online ontmoetingsplek voor jongeren van gescheiden ouders. Op deze site, genoemd naar de oprichter Marsha Pinedo, kun je als kind van gescheiden ouders van alles kwijt over de situatie waar je in zit. Je kunt je hart luchten of advies geven aan andere jongeren of vertellen over jouw situatie zodat anderen er van kunnen leren. Als je meer praktisch bent ingesteld kun je zelfs deel uit maken van het bestuur of van een team met een speciale opdracht. Inmiddels is er al heel wat te lezen en te zien.

Ook ouders kunnen het nodige opsteken bij Villa Pinedo. Zo hebben de jongeren een belangrijke open brief geschreven voor ouders over wat voor kinderen in het algemeen belangrijk is tijdens de scheiding van hun ouders. Veel gescheiden ouders zullen punten herkennen maar moeten vervolgens ook érkennen dat het ze niet (helemaal) is gelukt de echtscheiding goed uit te voeren. Meestal spelen de emoties een belangrijke rol daarin.

De meiden Sophie en Lidewei proberen met de verkoop van hun cupcakes een start te maken voor een landelijke actie voor de Villa Pinedo. Zodat deze site nog meer bekendheid krijgt onder de jongeren. Het Akkoord werkt daar natuurlijk graag aan mee.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.